Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV, Rada) na svém 10. zasedání udělila řadu nových licencí a odsouhlasila i prohřešek společnosti Barrandov Televizní Studio.

Společnost Šlágr TV získala licenci na šíření stanice Šlágr 2 prostřednictvím satelitu, a to na dvanáct let, přičemž vysílání může být směrováno jak do Česka, tak na Slovensko. Dosud tento program vysílal v pozemní Regionální síti 8 a v Přechodové síti 12 ve standardu DVB-T2.

Společnost TV Nova, s. r. o. obdržela, taktéž na dvanáct let, pět licencí k provozování stanic Nova, Nova Gold, Nova Action, Nova Cinema a Nova 2 prostřednictvím internetu, a to pro webové stránky Voyo.cz nebo voyo.nova.cz, případně pro jiné provozované na tzv. doméně druhého řádu s názvem nova.cz.

Rada rovněž upozornila společnost Barrandov Televizní Studio, a. s., která měla v pořadu Duel Jaromíra Soukupa, odvysílaném dne 7. září 2017 porušit zákon prezentací titulů časopisů Týden, Sedmička, Exkluziv a dalších. „Tato prezentace naplňovala definiční znaky skrytého obchodního sdělení…“, píše se ve zprávě RRTV.

Štítky