Pražský soud vydal předběžné opatření, kterým se satelitnímu Skylinku zakazuje distribuce kanálů Primy určených pro Českou republiku zákazníkům na Slovensku.

FTV Prima provozuje vysílání plnoformátové Primy a řady úžeji zaměřených kanálů jako Prima Cool, Prima Love a nejnověji pak Prima Krimi. Nyní společnost uspěla u Městského soudu v Praze s návrhem na vydání předběžného opatření proti M7 Group S. A., což je mateřská firma satelitního Skylinku.

Opatření se týká šíření českých televizních kanálů Primy na území Slovenské republiky. Soud M7 Group nařídil, aby u dekódovacích karet, které umožňují přístup ke službám slovenského Skylinku, zablokovala přístup ke všem televizním kanálům FTV Prima. Navíc, „pokud jde o tyto programy, je společnost M7 Group S. A. dále povinna se zdržet na Slovensku nabízení a prodeje dekódovacích karet, které umožňují uživatelům jejich příjem mimo ČR“.

Gabriela Semová, vedoucí korporátní a interní komunikace FTV Prima k tomu řekla: „Uvítali jsme, že soud akceptoval náš návrh na předběžné opatření ve věci dekódovacích karet služby Skylink. Operátoři by neměli jednat v rozporu se smlouvou a distribuovat naše programy mimo území České republiky, a vystavovat nás tak nebezpečí postihu ze strany globálních poskytovatelů autorských práv u zahraničních pořadů. Diváci na Slovensku mohou i nadále sledovat své oblíbené pořady na kanále Prima Plus.“