UVNITŘ TABULKA – Veřejnoprávní Přechodové sítě 11 se dočkali také v Ústí nad Labem, Rakovníku, Valašském Meziříčí, Vsetínu, Žďáru nad Sázavou, Velkém Meziříčí a Boskovicích.

Pilotní vysílání zemské digitální televize nové generace DVB-T2 z devíti dokrývačů Přechodové sítě 11 zahájila Česká televize. Signál veřejnoprávní sítě DVB-T2 s šesti programy ČT v HD kvalitě lze od úterý a ode dneška naladit i v lokalitách Karlovy Vary – Tři kříže, Děčín – Popovický vrch, Ústí nad Labem – Vaňov, Rakovník – Okružní ulice, Valašské Meziříčí – Radhošť, Vsetín – Bečevná, Žďár nad Sázavou – Harusův kopec, Velké Meziříčí – Fajtův vrch a Boskovice – Čížovky. Všech devět dokrývačů pro ČT provozují České Radiokomunikace (CRA). Již dříve ČT zahájila testovací provoz dokrývače v severočeské Raspenavě, který provozuje společnost Profi Invest.

MAPY POKRYTÍ: Všechny dosud spuštěné vysílače a dokrývače Přechodové sítě 11

„CRA pokračují v rozšiřování pokrytí přechodových sítí DVB-T2. V současné době zahajují výstavbu a spouštění tzv. dokrývačů, jejichž cílem je doručit televizní signál do míst, kde je z různých důvodů základní televizní signál oslabený,“ informoval technický operátor sítě ČT. Po spuštění devíti dokrývačů Přechodové sítě 11 plánují CRA zprovoznit i 18 dokrývačů vlastní Přechodové sítě 12. „Přechodem na DVB-T2 divák získá širokou programovou nabídku nejsledovanějších TV programů, možnost přístupu ke kvalitním a inovativním službám, vysokou obrazovou kvalitu, prostorový zvuk a interaktivní služby prostřednictvím HbbTV (time shift, catch up, VoD a další),“ upozornily CRA.

Štítky