Na Twitteru Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) se objevilo oznámení varující před stránkou internet-televize-volani.cz.

„Varujeme důrazně před subjektem Internet-Televize-Volání (https://www.internet-televize-volani.cz/ )! Nabídka neobsahuje zákonné požadavky. Držitel domény není zaregistrován jako podnikatel v el. komunikacích. Buďte obezřetní! Věc šetříme, abychom zjistili, kdo stojí za touto podvodnou nabídkou,“ uvedl ČTÚ na svém oficiální účtu na Twitteru.

Problematickým webem se během dnešního dne začala zabývat Česká obchodní inspekce a nechala to zapsat na seznam falešných e-shopů. To znamená, že jej vybrané antivirové programy, mj. ESET, budou blokovat.

Pokud se podíváte ke správci domény CZ uvidíte, že držitelem webové adresy internet-televize-volani.cz je „INTERNETT Milan Kozák“ z Prahy, který svou stránku plnou „šťastných lidí“ doplňuje slovy jako „Telekomunikace pro každého“ či „Protože jsme tým specialistů zabývajíci se nejaktuálnějším, telekomunikačním průzkumem a proto Vám umíme doporučit ideální nadstavení vašich služeb za nejvýhodnejších podmínek na trhu.“ Web neobsahuje informaci o poskytovateli služby a jedinými kontaktními údaji jsou číslo mobilního telefonu a obecný e-mail. Sídlo společnosti na webu zcela chybí.