Matador české investigativní scény nepřichází sám, ale s celým týmem, se kterým bude připravovat reportážní pořad věnovaný novým i méně známým starším kauzám.

Televize Seznam získala další známou televizní tvář. Od července do ní nastoupil televizní reportér Josef Klíma. Společně se svým týmem, který donedávna pracoval pro televizi Prima, bude připravoval vlastní investigativní pořad. Na nové relaci začne Klímův tým v redakci Seznamu pracovat již tento měsíc, divákům se má v premiéře představit někdy na konci léta.

„Co připravujeme zásadně neprozrazujeme. Nechceme vyplašit ty, kterým teprve budeme klást nepříjemné otázky. Můžu ale naznačit, že hned do prvních dílů pořadu chystáme několik reportáží, kdy viníci těžkých zločinů vyvázli bez trestu a v jiných případech byli nevinní lidé potrestáni. Stejně tak připravujeme odhalení několika naprosto neznámých historických kauz. Nový formát by měl být kratší, rychlejší, více informativní a vizuálně zajímavý. Chtěli bychom tak víc vyjít vstříc cílové skupině Televize Seznam,“ říká Josef Klíma.

A Jakub Unger, ředitel Divize Zpravodajství a TV ve společnosti Seznam.cz, dodal: „Josef Klíma a jeho tým reportérů velmi dobře zapadá do vize, kterou se snažíme naplňovat od vzniku projektu Seznam Zprávy. Chceme být pro lidi zdrojem původního, kvalitního českého zpravodajství. Věříme na nezávislost. Od první schůzky s Josefem bylo jasné, že to vidíme stejně.“

Josef Klíma je držitel novinářské Ceny Ferdinanda Peroutky. Za sebou má také celou řadu publikací z nichž některé se staly náměty například pro film Requiem pro panenku, či seriály Expozitura nebo Atentát. Jako reportér působil dlouhá léta v televizi Nova, kde připravoval pořad Na vlastní oči. Poté přešel na konkurenční Primu.

Štítky