Do databáze přibylo deset dokrývačů Přechodové sítě 11: devět od Českých Radiokomunikací a jeden od společnosti Profi Invest.

Mapy pokrytí devíti čerstvě zprovozněných dokrývačů přechodového multiplexu DVB-T2 České televize a jejich základní technické parametry mohou ode dneška najít čtenáři serveru Televizníweb.cz v databázi vysílačů veřejnoprávní Přechodové sítě 11. V tabulce zprovozněných vysílačů se nově nachází také severočeský vysílač Raspenava, který pro ČT provozuje společnost Profi Invest (mapu pokrytí tohoto vysílače redakce od operátora poptává). Celkem nyní ČT provozuje 26 základních vysílačů a 10 dokrývačů ve standardu DVB-T2. Sekundární dokrývací síť by měla obsahovat celkem 90 vysílačů malého výkonu, podobně jako u multiplexu 1 ve standardu DVB-T.

VYZKOUŠEJTE: Mapy pokrytí přechodových sítí DVB-T2 a seznamy zprovozněných vysílačů

První vlnu dokrývačů se chystají spustit i České Radiokomunikace u svojí Přechodové sítě 12. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) jim přidělil celkem 17 individuálních oprávnění pro kmitočty u vysílačů malého výkonu. Operátor Přechodové sítě 13, společnost Digital Broadcasting, se v první fázi chystá spustit 15 dokrývačů DVB-T2.

Štítky