UVNITŘ MAPY POKRYTÍ – České Radiokomunikace zprovoznily první dva dokrývače svého přechodového multiplexu DVB-T2. V obou lokalitách krátce předtím zprovoznily dokrývače DVB-T2 pro Českou televizi.

Nejen Česká televize spouští tento týden dokrývače přechodové sítě pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2. Dva nové dokrývače zprovoznily i České Radiokomunikace (CRA) pro svoji Přechodovou síť 12. Jeden se nachází ve Vsetíně a druhý ve Valašském Meziříčí. „Kromě dokrývačů v přechodové síti 11 ( @CzechTV ) spouštíme i dva dokrývače #dvbt2 v naší přechodové síti 12: Valašské Meziříčí – Radhošť (kanál 28) a Vsetín – Bečevná (kanál 34),“ uvedly CRA prostřednictvím Twitteru. Ze stejných lokalit už vysílá i veřejnoprávní Přechodová síť 11.

K TÉMATU: Česká televize zahájila vysílání DVB-T2 z devíti dokrývačů, pokryla i Karlovy Vary a Děčín

Dokrývač na Radhošti vysílá výkonem 100 W, vsetínská Bečevná má výkon 19 W. Diváci v obou městech tak mohou na televizorech nebo set-top-boxech DVB-T2 naladit již 24 televizních programů: 18 komerčních stanic ve standardním rozlišení obrazu a šest veřejnoprávních programů ve Full HD kvalitě. Vlastní dokrývač ve Vsetíně plánuje i společnost Digital Broadcasting pro svoji Přechodovou síť 13. Vysílat by měl na kanálu 31 z Lysé hory výkonem 251 W.

Štítky