Po úspěšném prvním „Běhu nahoru“ na Klínovci pořádají České Radiokomunikace další běžecké závody na jeden ze svých hlavních televizních vysílačů, tentokrát Svatobor.

Rádi běháte, a ještě nejste připraveni na příjem televizního vysílání v novém standardu DVB-T2? Právě pro vás je určen další z řady „běhů nahoru“, které pořádají České Radiokomunikace. Po úspěšném úvodním závodu na vysílač Klínovec bude v sobotu 25. srpna následovat běh na šumavský vysílač Svatobor. Zúčastnit se jej budou moci zájemci všech věkových kategorií, od dětí po seniory. Oficiálně jsou vypsány čtyři kategorie: muži od 15 let, ženy od 15 let, děti 10 až 15 let a rodiny s dětmi do 10 let. Závod startuje ze Sušice a vede na vrchol kopce Svatobor, celková vzdálenost je 4,4 km a převýšení 370 metrů.

„Pro účastníky závodu je zdarma připravena i prohlídka rozhledny na Svatoboru. Čekají na vás také informace o televizním vysílání, které se z vysílače na vrcholu Svatoboru šíří,“ slibují České Radiokomunikace na webu www.behynahoru.cz, kde se lze na závod registrovat. Startovné je zdarma, první tři v kategorii dospělých vyhrají set-top-box pro příjem nového televizního vysílání DVB-T2. Na nejlepší děti čeká gymbag a perníkové medaile a všichni účastníci běhu získají sportovní lahev. Prezentace před závodem začíná v 8:00 na hlavním náměstí v Sušici, samotné závody začínají v 10:00 startem kategorie mužů a žen, v 10:15 bude následovat kategorie dětí a v 10:30 kategorie rodin s dětmi. Akce bude zakončena ve 13:00 hod.

Štítky