Vláda České republiky dnes na posledním srpnovém zasedání projednala technický plán přechodu na nový standard pozemního televizního vysílání v DVB-T2.

AKTUALIZOVÁNO, 12:51 hod.: Podle dokumentu z „Výsledků jednání vlády 29. srpna 2018“ se zdá, že o přechodu na DVB-T2 nezaznělo na schůzi vůbec nic (tedy s výjimkou toho, že jsme se z Twitteru dozvěděli, že byl schválen) a nic také nezaznělo ani tiskové konferenci, kterou v přímém přenosu přenášela ČT24.

 

Ten byl na schůzi vlády projednán hned jako první bod s oficiálním názvem „Návrh nařízení vlády o technickém plánu přechodu zemského digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T na zemské digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2 (nařízení vlády o technickém plánu přechodu na DVB-T2).“

K TÉMATU: Za pověstných pět minut dvanáct bude projednávat kabinet premiéra Andreje Babiše harmonogram druhé televizní digitalizace v Česku… (včetně „Finálního návrhu Technického plánu přechodu na DVB-T2 pro vládu“)

Po skončení schůze oznámil Úřad vlády na oficiálním twitterovém účtu, že „Vláda dnes schválila jmenování Radima Dragouna do čela GIBS i technický plán přechodu vysílání DVB-T na modernější DVB-T2….“

Více podrobností má být zveřejněno na dopolední tiskové konferenci.