Přístroje se čtečkou přístupových karet jsou v levnějších sférách pomalu stejnou vzácností, jako HbbTV. Situace se však pomalu mění i zde.

Na český trh byly uvedeny dva další set-top boxy: první pro DVB-T/C a T2, druhý pro DVB-T/C/T2/S/S2. Oba mají zabudovanou čtečku karet Conax softwarově upravitelnou na Uni, oba pracují s kompresí H.265/HEVC i na tunerech a nejsou (a ani nebudou) pro příjem DVB-T2 u CRA certifikovány. To je zatím pouze Amiko T-665.

Amiko Neo T2/C (HEVC) zakoupíte za 1199 Kč a vedle klasických funkcí jako EPG, přehrávání multimédií, nahrávání či TimeShift, tedy přehrávání živého televizního vysílání se zpožděním, nabídne i několik internetových aplikací typu Youtube či počasí.

Mezi rozhraními najdete, HDMI, SCART, digitální koaxiální audio výstup, dvojici USB 2.0, připojení externího infra čidla a RJ-45 (Ethernet LAN). Dokoupit můžete i USB adaptér pro připojení na internet přes Wi-Fi. Rozměry set-top boxu jsou 144 x 40 x 110 mm, hmotnost 0,5 kg.

Kombinovaný set-top box Amiko Neo Combo SE.

Amiko Neo Combo SE (1590 Kč) je už set-top box kombinovaný a také lépe vybavený, a to nejen díky osazení tunery pro pozemní, kabelový a satelitní příjem. Vedle dokoupení USB adaptéru pro Wi-Fi tu totiž máte k dispozici i mechaniku pro vložení SSD disku (SATA), kterou můžete využít pro nahrávání, pro satelitní příjem je podporována i funkce automatického ladění, FastScan. Mezi rozhraními najdete vedle HDMI i digitální optický audio výstup, USB 2.0 a RJ-45. Po připojení na internet tak můžete využít řady aplikací jako je čtečka RSS, internetová rádia, Youtube, předpověď počasí či WebTV (sledování streamů přes internet). Multimédia lze díky DLNA přehrávat i z domácí sítě.

Rozměry Amiko Neo Combo SE jsou 180 x 35 x 160 mm, hmotnost 350 gramů.

Štítky