UVNITŘ TABULKA – Důvodem změny tzv. Network name je sjednocení názvů sítí pro lepší přehlednost při ladění televizorů a set-top boxů v době přechodu na DVB-T2.

Pod novými názvy se ode dneška na televizorech a set-top boxech identifikují pozemní televizní sítě provozované Českými Radiokomunikacemi (CRA). Tzv. Network name se objevuje na většině televizorů a set-top boxů během ladění. „Důvodem těchto změn je sjednocení názvů sítí pro lepší přehlednost při ladění televizorů a set-top boxů v době přechodu na DVB-T2,“ sdělil serveru Televizníweb.cz Marcel Procházka, ředitel regulace a strategie CRA. Úpravami názvů prošly již minulý týden i televizní terestrické sítě provozované společnostmi Digital Broadcasting a Progress Digital Radima Pařízka.

Česká televize již upravila identifikaci svojí Přechodové sítě 11 vysílající ve standardu DVB-T2, u veřejnoprávního multiplexu 1 tak zatím neučinila. „Nový Network name se nemusí automaticky aktualizovat, u některých modelů televizorů a set-top boxů se objeví až po novém naladění programů,“ upozorňuje Marcel Procházka. Změna názvu sítě nemá vliv na ladění televizních programů, vše funguje jako před změnou, ujistil.

Štítky