Vypadalo to, že máme říjen plný výluk za sebou, ale není tomu tak. Na stránkách Českých Radiokomunikací (CRA) a Digital Broadcasting se však objevily další dvě přestávky, například pro Příbram a Železnou Rudu. A poté ještě jedna, dnešní, pro Sušici.

Ta probíhá nepřetržitě od rána od 5:30 do středy 31. 10. do 6:00 hod. a s výjimkou úvodní a závěrečné půl hodiny, kdy bude probíhat bez náhrady, byste ji neměli ani registrovat. Provoz vysílače Sušice, Odolenov Svatobor totiž bude probíhat na náhradní anténní systém. Výluka se týká komerčního Multiplexu 2 šířícího stanice Nova Cinema, Nova, Prima Cool, Prima a TV Barrandov.

Další dvě údržbové přestávky jsou plánované na středu 31. října, probíhat budou vždy přes den a vždy budou bez náhrady. Dotknou se opět pouze DVB-T, a to veřejnoprávního Multiplexu 1 a komerční dvojky.

Ve středu tak mohou výluku ve vysílání České televize, a například Novy, očekávat diváci napojení na vysílač Příbram II umístěný na stanovišti Březové Hory – důl Prokop, a to v době od 9:00 do 15:00 hod.

Ve středu bude také, v době mezi 10:00 a 16:00 hod., odstaven vysílač Železná Ruda I, Rozvodí a výluka se opět bude týkat multiplexů 1 a 2.

Tři údržbové přestávky naplánoval na dnešek také operátor multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting. V Přerově – Čekyni nepůjde multiplex 4 od 9:00 do 13:00 hod., v Hranicích na Moravě od 12:00 do 16:00 hod. a Třinci – Javorovém vrchu od 10:00 do 14:00 hod. Reálná doba přerušení provozu však bude pouze 30 minut. V případě nepříznivého počasí se může výluka přesunout na zítřek 31. října.

Štítky