V polovině srpna byl tento set-top box certifikován u Českých Radiokomunikací o čemž jsme vás také, bez dalších podrobností, informovali. Nyní se objevil na stránkách výrobce i se základními parametry.

Orion T2 (550 Kč) obdržel logo „DVB-T2 ověřeno“ pro verzi s firmwarem „512MbT2 (03/07/2018)“. Jde o velmi levný, zatím při uvedení na trh vlastně nejlevnější set-top box, s obvyklými tunery DVB-T/T2. Tentokráte však má pro DVB-T2 uváděnu jak kompatibilitu s televizním vysíláním s H.265/HEVC, tak s H.264, což možná ocení diváci v příhraničí.

Set-top box je lokalizován do češtiny, nechybí EPG, teletext a nahrávání a společnost Antex plus k němu za úhradu nabízí, cituji: „Zejména našim starším spoluobčanům je určena služba dovozu a nastavení set-top-boxu naším technikem přímo v domácnosti.“

K TÉMATU: Sencor certifikoval další televizory, Antex nový set-top box a CRA upravují stránky „DVB-T2 ověřeno“

Antex plus Orion T2 je určen pro přehrávání volných kanálů, zabudováno je však i rozhraní RJ-45 (Ethernet LAN) pro připojení na domácí síť, resp. internet. Výrobce ale zatím v tomto ohledu žádné podrobnosti nezveřejnil.

Z dalších rozhraní tu najdete obvyklé HDMI, SCART, digitální koaxiální audio výstup, anténní vstup a výstup a také USB 2.0 pro přehrávání multimédií. U nich je udávána kompatibilita s formáty MP3 a JPEG a s kontejnery AVI a MKV.

Spotřeba za provozu je < 10 W, v pohotovostním režimu < 1 W. V balení obdržíte dálkový ovladač a uživatelský návod, propojovací kabel je tedy nutné dokoupit.

Štítky