Nová verze operačního systému mimo jiné umožní i spolupráci se zařízeními podporujícími hlasovou asistentku Alexa od Amazonu, tedy například Echo či Echo Spot.

Majitel televizoru a zároveň vlastník nějakého takovéhoto zařízení je pak jen spáruje, přičemž na televizoru Philips využije už předinstalované aplikace. Ta však zatím ještě nepodporuje ani češtinu, ani slovenštinu a jak také upozorňuje společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, to že televizor bude možné na Android TV 8 aktualizovat ještě neznamená, že na něm bude hlasový asistent pracovat. Tato funkce je podporována pouze u vybraných modelů vyšších tříd.

ČTĚTE TAKÉ: IFA 2018 – Philips ukáže výsledky spolupráce s legendou jménem B&W

 Sony chystá aktualizaci televizorů na Android TV 8 

Test Philips 55PUS7303 – první televizor s procesorem P5 a Androidem TV 7.0

A jakých televizorů se bude aktualizace na Android TV 8 týkat? Poslední informace od TP Vision říkají, že v žádném případě nepůjde o modely 2014 a 2015 a aktualizovat nepůjdou ani výrobky s rozlišením Full HD, a to z žádného roku výroby.

Verzi 8 tak budete moci využít jen s televizory Philips s Android TV a rozlišením Ultra HD (4K) a v praxi půjde o modely z let 2016, 2017 a 2018. Z letošní kolekce to tedy budou výrobky od řady 7000 (7), resp. od 7303 výše. Televizor z šestkové řady (6000) sice také mají rozlišení 4K, ale používají firemní linuxové prostředí Saphi.

Aktualizace bude k dispozici někdy ve 4. čtvrtletí tohoto roku (zřejmě listopad), kolekce 2019 už má mít Android TV 8.x rovnou z výroby.