Plánovaná výluka čeká diváky přijímající signál z těchto míst ve středu a ve čtvrtek. Na další dny do konce října zatím nemají České Radiokomunikace naplánováno nic. Výluka souvisí se spouštěním DVB-T2 vysílání.

Vysílač Žamberk na Rozárce, čeká krátká údržbová přestávka zítra dopoledne, a to v době od 7:30 do 9:30 hod. Týkat se bude veřejnoprávního multiplexu 1 a komerčního multiplexu 2. Ten šíří stanice Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov.

Podobně na tom bude ve středu 17. října i vysílač Náměšť nad Oslavou, ulice Zborovská, kde proběhnou plánované práce v době od 9:00 do 12:00. Nebude tak šířen program multiplexů 1 a 2. Oba dokrývače jsou plánované pro spuštění vysílání přechodových sítí DVB-T2, konkrétně multiplexů 11 a 12.

Ve čtvrtek 18. října pak přijde na řadu zatím poslední plánovaná výluka tohoto měsíce, totiž odstávka vysílače Boskovice Čížovky. Ta se bude týkat – v době od 7:00 do 16:30 hod. – opět obou výše zmiňovaných multiplexů 1 a 2. K nim navíc ještě přibudou veřejnoprávní Přechodová vysílací síť 11 šířící na DVB-T2 HD kanály České televize a komerční Přechodová vysílací síť 12. Ta odbavuje řadu kanálů společností Nova, FTV Prima a Barrandov TV a k tomu navíc i stanice Šlágr či Óčko Star.

Štítky