Jak jsme vás už informovali, na tento a příští týden České Radiokomunikace (CRA) naplánovaly sérii výluk pro celoplošné sítě DVB-T, pro sítě regionální a také pro sítě přechodové pro DVB-T2.

V případě Prahy, stanoviště Mahlerovy sady, možná plánovanou výluku vysílačů CRA ani nepoznáte. Bude se totiž odehrávat od půlnoci do šesté hodiny ranní i když bude bez náhrady. Dotkne se vysílání mutiplexů 1, 2 a 3, tedy jak veřejnoprávního, tak obou komerčních. A také Regionální sítě 8 šířící například Sport 5, či Tuty TV, a Regionální sítě 12. Ta vysílá Primu, Primu Cool a Retro Music TV.

ČTĚTE TAKÉ: Říjnové výluky televizních dokrývačů naznačují, která místa budou brzy dokryta signálem DVB-T2

Velmi krátká údržba je naplánována pro vysílač Frýdek-Místek, stanoviště Morávka-Krásná, Lysá hora. Potrvá od 1:00 do 2:00 hod. a bez náhrady bude přerušeno vysílání Multiplexu 1 a 2 a signál šířit nebudou ani dvě přechodové sítě DVB-T2, 11 a 12.

Celodenní plánovaná výluka, opět bez náhrady, čeká zítra vysílač Husinec, Na Vrážích, a to v době od 8:00 do 18:00 hod. Zde bude pozastaveno šíření veřejnoprávního multiplexu 1 a komerčního multiplexu 2. Ten mimo jiné šíří stanici Nova, Nova Cinema, Prima a Prima Cool.

Štítky