UVNITŘ MAPY POKRYTÍ – Přechodové sítě 11 a 12 pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace spustily po dalších dvou dokrývačích.

Televizní diváci v Mariánských Lázních a Příbrami mohou od pondělí lépe přijímat signál dvou přechodových sítí pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2. České Radiokomunikace (CRA) v těchto dvou městech zprovoznily dokrývače pro Přechodové sítě 11 a 12, tedy pro Českou televizi a vlastní přechodový multiplex určený komerčním stanicím. Prostřednictvím svého účtu na sociální síti Twitter o tom informoval Marcel Procházka, ředitel regulace a strategie CRA. V Mariánských Lázních je dokrývač umístěn na hotelu Monty, v Příbrami na lokalitě Březové hory.

„Další DVB-T2 dokrývače zprovozněny. Síť ČT ve Full HD rozlišení (5 TV kanálů): Mariánské Lázně, K26, Příbram – Březové hory, K33. Síť CRA v qHD rozlišení (18 TV kanálů): Mariánské Lázně, K31 a Příbram – Březové hory, K40,“ uvedl Procházka. Další multiplex DVB-T2, Přechodová síť 13, obě města dokryla již v minulosti. Tato síť ale využívá jiné vysílací lokality. V Mariánských Lázních vysílač Dyleň a v Příbrami lokalitu U hvězdárny.

Štítky