AKTUALIZOVÁNO: Podívali jsme se na nabídky velkých českých elektronických obchodů a zmapovali jejich na Vánoce zaměřené akce. Vedle toho jsme také hledali, bez ohledu na obchod, nejvyšší slevy na dobré výrobky z našich testů.

AKTUALIZOVÁNO, 18. prosince 2018: u níže zmiňovaných obchodů nastala jen jediná změna – Alza prodloužila svůj „Adventní Black Friday“ až do 23. 12. 2018 (původně do 16. prosince).

V úterý 11. prosince, kdy byl tento článek dopsán, jsem našel speciální předvánoční akce v klasickém stylu jen u dvou obchodů: Alzy a CZC. Naopak nebyly vidět, nebo byly zcela zasuté, pro naše účely nepoužitelné, nebo šlo jen o jakési tipy na dárky, akce u: Datartu, Electro Worldu, Euronicsu, Kasy a Mallu, Amazon na tom nebyl jinak.

Všechny obchody na které jsem se díval se však předhánějí v nabídce jak zákazníkům nakupování zpříjemnit, resp. okořenit. Snad všechny nabízejí výměnu nevhodného dárku ještě v průběhu ledna a liší se jen délkou doby, která v některých případech jde až na konec měsíce. Místo výrobku si také zpravidla můžete zakoupit dárkový poukaz a viděl jsem i pomoc s počátečním nastavením přístroje.

U případné výměny nevhodných dárků si ale vše dobře prověřte, protože poměrně často narazíte na některá omezení. Například u Electro Worldu se v podmínkách pro výměnu přístroje píše „Produkt nesmí být použitý…“ u Kasa.cz pak – „Zboží, které se vymění, musí být nerozbalené“.

Adventní Black Friday na Alza potrvá jen do této neděle.

Alza „Adventní Black Friday“: solidní nabídka

Obchod nabízí současné slevy v udávané výši až 80 % do neděle 16. prosince a z každého akčního produktu je možné zakoupit maximálně kus. Nové výrobky se, podle Alzy nabízejí několikrát denně.

Televizory zařazené do akce kupodivu najdete v sekci „Alza“ a v úterý 11. prosince v ní bylo asi 40 přístrojů, včetně držáků na zeď. Nejlevnějším televizorem byl Gogen TVF 22P266T (56 cm, 3190 Kč) s ohlašovanou slevou 14 %, nejdražším Samsung QE75Q7FN z řady QLED, úhlopříčkou 191 cm a cenou 79.990 Kč (testovali jsme úhlopříčku 140 cm).

U něj dělala ohlášená sleva 27 % a původně měl stát 109.990 Kč. Bohužel výpis podle výše slevy prodejce nenabízí.

Alza televizory v části „Adventní Black Friday“ rozdělila do řady kategorií, mezi kterými najdete například OLED, Smart, QLED či DVB-T2 HEVC a vybrat si můžete třeba i podle úhlopříčky. V sekci OLED byl v úterý 11. prosince jediný televizor (LG OLED65B8PLA), v části DVB-T2 HEVC pak 28 položek.

CZC na titulní stránce anoncuje Vánoční bestsellery, na liště zcela vpravo ale ještě můžete narazit na trochu matoucí položku „Vánoce…“

CZC: „Vánoční bestsellery“ nebo také „Top Vánoce“

Obchod nabízí vybrané výrobky bez jakéhokoli bližšího popisu a na hlavní liště má ještě jednu další sekci s nápisem Vánoce, což je poněkud zvláštní.

Televizory najdete v kategorii „TV a Video“ a v úterý 11. prosince tu bylo skoro 70 výrobků, které jste mohli dále třídit například podle ceny a značky, umístění na pobočce či podrobnějšího filtrování, které mj. obsahovalo i položku „dodání do Vánoc“.

V úterý 11. prosince byl nejlevnějším televizorem Sencor SLE 2466TCS s úhlopříčkou 61 cm, cenou 3290 Kč a slevou 6 %. Nejdražším byl Sony KD-65AF8 se 164 cm, cenou 84.990 Kč a stejnou slevou. Bohužel výpis podle výše slevy prodejce nenabízí a ani tu maximální neudává. Namátkou jsem narazil na 55 % u televizoru Sony KD-75XF8596 (191 cm) či 51 % u Philips 65PUS7502 (165 cm).

Jinak CZC dále televizory nedělí (ani podle úhlopříčky), využít ale ještě můžete tzv. štítků, kde mj. najdete „CZC doporučuje“ a „Zajímavá cena“.

K TÉMATU:

Další obchody

  • Datart – deset tipů na dárky, mezi nimi jeden televizor (Samsung UE65NU7472) a pak možnost odebrat se do sekcí „Prohlédnout novinky“ a „Dárky za nejlepší cenu“.
  • Electro World – pouze tipy na dárky mezi nimiž není možné filtrovat jinak než formou „pro koho je?“ a „kolik by měl stát?“.
  • Euronics – jakási akce s názvem „Hvězdné Vánoce“ tu sice je, avšak v mezi kategoriemi výrobků z nichž můžete volit, televizory kupodivu zcela chybí.
  • Kasa – pouze upoutávky na dopravu zdarma, případné vrácení výrobku či „Stíháme doručit do Vánoc“.
  • Mall – jen sekce „Tipy na dárky“ se soutěží a se sekcemi „Vybrali jsme pro vás“ či „Doporučujeme“.

Nejvyšší slevy na dobré výrobky z našich testů

Vytipovali jsme nejlepší set-top boxy a televizory z testů za rok 2018 a podívali se na to, za jaké se před koncem roku nabízejí ceny, resp. zda u některého z nich náhodou cena významně nepoklesla. U většiny z nich je rozdíl bohužel zanedbatelný, nebo neklesla vůbec, něco málo se ale přece jen našlo. Výsledkem tak jsou tři set-top boxy a pět televizorů nejrůznějších tříd a velikostí nabízené někdy za opravdu hodně zajímavé ceny. Začněme set-top boxy pro příjem DVB-T2/HEVC.

Odkaz vede na příslušný test v němž se dozvíte o kladech i záporech výrobku.

Alma iHD

Set-top box s výborným obrazem, rozměrnými a výrazně popsanými tlačítky dálkového ovladače a také – mimo jiné – s plnou podporou českého HbbTV. Dříve za 1690 Kč, nyní za výtečných 1290 Kč.

Mascom MC750T2 HD

Set-top box nabídne výborný obraz i multimédia a také výborně čitelné menu a dálkový ovladač s velmi širokým záběrem infra paprsku. Pro někoho může být zajímavý i oficiálně podporovaný příjem DVB-T2 s kompresí H.264, která se může uplatnit v příhraničí. Cena v době testu: 899 Kč, nyní ho pořídíte za 699 Kč.

TeleSystem TS6820 T2 HEVC Twin

Pokud hledáte se-top box s kvalitním nahráváním více pořadů současně, tady byste mohli být doma. Potěší i nadprůměrné příjmové vlastnosti (citlivost, selektivita) a ergonomický dálkový ovladač. Cena z nějakých 1650 Kč klesla na současných 1350 Kč.

Finlux 32-FFC-5760

Televizor s 81 cm a výjimečným poměrem cena/výkon byl příjemným překvapením. Za 7500 Kč (nyní 6990 Kč) nabídne výtečnou výbavu, včetně bezproblémového HbbTV, obraz nad průměr třídy a programovou nabídku stahující se na pozadí.

Hisense H55NU8700

Parádní balení, parádní zadní strana a také excelentní leštěný podstavec. K tomu návdavkem nejnovější HbbTV 2.0, vynikající poměr cena/výkon, který je nyní ještě lepší, a například i výborné resamplování a velmi rychlý a spolehlivý operační systém. Dříve jste za úhlopříčku 140 cm zaplatili 34.990 Kč, nyní v doprodeji za pouhých 24.980 Kč.

LG 55UK7550

Opět jedna hodně dobrá nabídka! Cena za televizor s úhlopříčkou 140 cm byla v době testu 26.990 Kč, nyní přijde na 16.990 Kč. LG 55UK7550 nabídne obrazovku IPS, excelentní výbavu, výtečnou práci se síťovými multimédií a mimo jiné také upravitelné prostředí například na tlačítku Home či ve správci souborů.

Philips 55PUS7303

V době testu jste za tento televizor s úhlopříčkou 140 cm a obrazovým procesorem P5 zaplatili 24.990 Kč. Nyní přijde na 17.990 Kč, což z něj dělá výjimečnou nabídku. Vedle toho upoutá skvělým osvětlením pozadí Ambilight, překvapivě spolehlivým Androidem (v době testu) a – mimo jiné – i energetickou úsporností.

Samsung UE50NU7472U

Televizor s úhlopříčkou 127 cm přišel v době testu na 20.990 Kč. Nabídne stabilní operační systém s rychlými reakcemi na pokyny, kovový dálkový ovladač, spoustu lokálních aplikací a mj. i výtečné EPG bez zvukové prodlevy. Současná cena je 15.990 Kč, takže opět velice dobrá koupě.

Štítky