Po poněkud nepřehledné situaci minulých let, kdy aplikace střídavě měla a neměla být na Android TV k dispozici, se nyní objevila na Google Store.

Aplikace mobilního HBO, které si nyní můžete zakoupit přímo od HBO Europe, tedy bez lokálního operátora, se na Google Store objevila minulý týden, ale když jsem se ji v pátek pokoušel stáhnout na televizoru Philips 55OLED903, nebyla tam. Podle zprávy od TP Vision a zastoupení HBO byla v řadě případů k dispozici až o víkendu, a to už jsem ji bohužel neměl na čem vyzkoušet. Nicméně HBO GO si nyní můžete stáhnout, pokud vlastníte televizor s operačním systémem Android TV alespoň ve verzi 6, snad už kdykoli. Na servisních stránkách HBO xxx https://helpcenter.hbogo.eu/cs/zarizeni-a-hbo-go/na-kterych-android-smart-tv-je-sluzba-hbo-go-podporovana

najdete i přímo seznam výrobků pro které je aplikace použitelná.

ČTĚTE TAKÉ: Vybíráte chytrý televizor pro DVB-T2? Zkontrolujte si, jaké nabízí domácí a lokalizované aplikace

Test televizoru LG 49UK6300 s HBO GO

U nás nejvíce televizorů s operačním systémem Android TV prodávají Philips a Sony. V letošní televizní kolekci používají především verzi 7, u Sony se už ale objevuje i nejnovější Android TV 8.

Aplikace HBO GO je nyní – celkově vzato – dostupná počítačích typu Windows PC a Mac, chytrých telefonech a tabletech Apple iPhone a iPad a zařízeních s operačním systémem Google Android. K dispozici je také na Apple TV 4, AirPlay, Chromecast a Sony PlayStation 3 a 4. A samozřejmě i na několika operačních systémech chytrých televizorů, což vedle zmiňovaného Android TV zahrnuje LG WebOS a Samsung Tizen.

HBO se tak podařilo, bez jakéhokoli set-top boxu, prosadit své VoD (video na vyžádání) na mnoha platformách nejen u televizorů, ale i u dalších zařízení, jako jsou mobily a tablety či přístroje typu Apple TV. V našich končinách je tak zřejmě nejdostupnější aplikací typu IPTV/VoD.

Štítky