Umělá inteligence (AI) zvaná LG ThinQ a procesor α9 Gen 2 mají do televizorů této korejské značky přinést „zcela nový prožitek“ spojený například s lépe viditelnými detaily, sníženým obrazovým šumem či výraznějšími dialogy.

Zmiňovaná technologie je k dispozici jak v LCD, tak v nejnovějších OLED řad C9, E9, W9 a Z9 a disponuje algoritmem tzv. hlubokého učení (Deep Learning). Ten byl vyvinut na základě databáze více než miliónu vizuálních dat a analyzuje se jak zdroj obsahu, tak podmínky v okolí televizoru.

ThinQ a procesor druhé generace α9 Gen 2 ale využívá i vlajková LCD loď pro rok 2019, model SM99 s rozlišením Ultra HD (8K) a úhlopříčkou 75″, tedy 191 cm. Těsně pod ní se pak nacházejí obdobně vybavené série SM8X a SM9X, které nově ponesou jméno NanoCell. To má více zdůrazňovat použití nano technologie při tvorbě obrazovek.

ČTĚTE TAKÉ: Začíná nejvýznamnější veletrh spotřební elektroniky na světě, CES 2019

Alpha9 Gen 2 i pro HDR

Systém ThinQ použitý například i u OLED 8K televizoru LG s úhlopříčkou 224 cm (88″) má, stejně jako ostatní, nabídnout ostřejší, detailnější a živější obraz s vylepšenou redukcí šumu. Alpha9 Gen 2 ale také může vylepšovat obsah provedený technologií HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah), a to tím, že pracuje s kontrastem a jasem tak, aby i nejtmavší scény ukázal detailněji.

Kvalitu zvuku zvyšuje inteligentní algoritmus, který zvládne smíchat dvoukanálové audio a vytvořit virtuálních 5.1. Procesor rovněž optimalizuje audio výstup podle typu obsahu, díky čemuž mají být mj. čistší i dialogy. Nastavení zvuku může pro potřeby konkrétní místnosti provést buď uživatel, nebo to může nechat na přístroji, který to zajistí sám.

HDMI 2.1 i Amazon Alexa

Díky zabudovanému rozhraní HDMI 2.1, které najdete ve všech televizorech OLED a vybraných televizorech NanoCell z kolekce 2019/2020 s umělou inteligencí ThinQ, bude podporována i technologie HFR (High Frame Rate), a to až do 120 snímků za sekundu. Právě vyšší snímková frekvence má zajistit kvalitnější zobrazení typicky při sportovních přenosech nebo akčních scénách.

Televizory z kolekce 2019/2020 mají opět zabudovaný Google Assistant, nově bude v modelech s ThinQ zahrnuta i služba Amazon Alexa.