Novinka z kolekce 2019/2020 má rozlišení Ultra HD (4K) a vedle výše uvedených standardů pro přehrávání obsahu s technologií HDR nabízí taktéž nové HLG Photo.

Televizor bude ke koupi ve dvou verzích – 140 cm (55″, Panasonic TX-55GZ2000) a 165 cm (65″, Panasonic TX-65GZ2000), vždy vybaven upraveným obrazovým procesorem HCX Pro. Podporováno je také hlasové ovládání prostřednictvím Google Assistant a Amazon Alexa, zajímavostí jsou i vzhůru mířící reproduktory s podporou Dolby Atmos. Celý audiosystém byl laděn ve spolupráci s odborníky značky Technics.

K TÉMATU:

GZ2000 je vybaven inovovaným operačním systém My Home Screen 4.0 (dříve se jmenoval Firefox OS) u něhož si můžete upravit uživatelské rozhraní podle vlastních představ a prý více než kdy dříve. Podle tiskové zprávy tak jde nejen měnit úvodní obrazovku, ale zjednodušen byl přístup k živému televiznímu vysílání i internetovým službám. Navíc mají být k dispozici zkratky ke konkrétnímu obsahu, připojeným zařízením nebo k aplikacím. Na úvodní obrazovku lze také přidávat oblíbené televizní stanice.

Obsah s technologií HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah) lze na Panasonic TX-55GZ2000 i TX-65GZ2000 přehrávat ve standardech HDR10, HDR10+, HLG (Hybrid Log-Gamma), novém HLG Photo i Dolby Vision. GZ2000 je rovněž jedním z prvních televizorů podporujících CalMAN PatternGen v softwaru Portrait Display CalMAN, k dispozici je i u Panasoniku obvyklá podpora kalibračního nastavení Imaging Science Foundation (isf).