Dosavadní generální ředitel Martin Gebauer povede byznysové aktivity majitele CRA, investičního fondu Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) ve střední a východní Evropě.

Novým generálním ředitelem Českých Radiokomunikací (CRA) se stane Vít Vážan, který dosud zastával post finančního ředitele. Ve funkci nahradí Martina Gebauera, který CRA po osmi letech opouští, aby se ujal vedení byznysových aktivit majitele CRA, investičního fondu Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), ve střední a východní Evropě. Firma o tom dnes informovala prostřednictvím oficiální tiskové zprávy.

Vít Vážan působí v CRA od roku 2014, kdy přišel z největší televizní skupiny v Česku, Novy. Tam zastával rovněž post finančního ředitele a v roce 2014 byl i výkonným ředitelem TV Nova. Z Novy do CRA přivedl i někdejšího generálního ředitele Jana Andruška, který pro CRA zajišťuje právní služby. V minulosti Víť Vážan pracoval ve společnostech Vodafone a PwC. Je absolventem Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě.

„V posledních čtyřech letech Vít Vážan jako finanční ředitel spolupracoval s Martinem Gebauerem na výrazné transformaci společnosti. Velmi nás těší, že Vít povede CRA do další fáze růstu, a to s podporou zkušeného manažerského týmu,“ komentoval změnu v nejvyšším vedení CRA předseda představenstva společnosti Jiří Zrůst. Martin Gebauer bude nadále působit v představenstvu CRA. Do společnosti nastoupil v roce 2011 jako finanční ředitel, poté působil jako prozatímní a od roku 2014 jako regulérní generální ředitel.

Za Gebauerova vedení CRA připravila přechod na nový standard pozemního televizního vysílání DVB-T2, spuštění nových platforem OTT a HbbTV propojujících svět vysílání a internetu, zavedla nové cloudové technologie a v neposlední řadě rozvíjela vlastní IoT platformu a síť LoRaWAN. CRA provozují dvě celoplošné pozemní televizní sítě multiplex 2 a multiplex 3 ve standardu DVB-T, dále televizní Regionální sítě 8, 11 a 20 a také celoplošnou Přechodovou síť 12 ve standardu DVB-T2. Pro Českou televizi zajišťují provoz celoplošného multiplexu 1 ve standardu DVB-T a Přechodové sítě 11 ve standardu DVB-T2.

Štítky