Přechodový multiplex společnosti Digital Broadcasting na sklonku roku spustil tři vysílače nové generace a zbývá mu pokrýt už jen Jáchymovsko.

Předposlední aktualizaci databáze map pokrytí Přechodové sítě 13 pro pozemní digitální vysílání nové generace DVB-T2 provedl Televizníweb.cz. Operátor multiplexu, společnost Digital Broadcasting, spustil ke konci roku 2018 tři nové vysílače v Benešově, Liberci a Jablonci nad Nisou. Počet pokrytých lokalit tak stoupl z 59 na 62 a dosah sítě nyní činí takřka 10 milionů diváků. Přechodové síti zbývá zprovoznit jeden základní vysílač na jáchymovském Klínovci. Další dva malé dokrývače v Adamově a Holoubkově operátor nehodlá využít, i když k nim již má vydaná individuální oprávnění od Českého telekomunikačního úřadu.

PODÍVEJTE SE: Aktualizované mapy pokrytí a seznam spuštěných vysílačů Přechodové sítě 13

„Pokrytí Adamova a Holoubkova pro nás zajišťují externí dodavatelé a my je nechceme nutit k investicím do nových technologií pro vysílání ve standardu DVB-T2. Proto s pokrytím těchto lokalit v DVB-T2 nepočítáme,“ uvedl na dotaz serveru Televizníweb.cz Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů Digital Broadcasting. Spuštění vysílače Jáchymov – Klínovec je podle něj závislé na tom, do kdy bude platné individuální oprávnění Regionální sítě 7 pro vysílání z tohoto vysílače na kanálu 38. Stejný kanál má totiž využívat i Přechodová síť 13. „Regionální síť 7 plánuje zařadit nové programy a rozhodně ji nechceme na Klínovci vypínat, dokud to nebude nutné,“ dodal Roztočil.

Štítky