Moderátorkou obnovené zpravodajské relace Naše zprávy se stala Alexandra Mynářová, někdejší tvář Barrandova a manželka vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře.

Do vysílání televize Barrandov se v pondělí vrátila hlavní zpravodajská relace Naše zprávy. Oproti dřívější podobě má však velmi okleštěnou podobu. Barrandov nenabral zpět redaktory a neobnovil redakci zpravodajství, pouze najal někdejší moderátorku Alexandru Mynářovou, která vytváří studiovou čtenou pětiminutovku. V programovém schématu se Naše zprávy objevují až okolo půlnoci. TV Barrandov tak splnila požadavek Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), aby se do jejího programu vrátilo zpravodajství zrušené poté, co pořad Naše zprávy nahradil publicistický formát Moje zprávy, v němž majitel a ředitel stanice Jaromír Soukup glosuje aktuální události.

Moje zprávy však podle RRTV nesplňují definici zpravodajského pořadu a TV Barrandov vysílá na základě licence udělené plnoformátovému programu, který má obsahovat i zpravodajství. Zařazením čteného pořadu Naše zprávy, který je zjevně předtáčen, televize formálně splňuje licenční podmínku, aniž by se musela vzdát pořadu Moje zprávy, který vysílá v prime time. Pro Jaromíra Soukupa jde o důležitý pořad, jehož prostřednictvím může pracovat na vlastní sebepropagaci. Soukup nedávno oznámil, že založí vlastní politické hnutí List Jaromíra Soukupa a podle dříve registrované internetové domény se také chystá po uplynutí druhého funkčního období prezidenta republiky Miloše Zemana ucházet o post hlavy státu.

Štítky