UVNITŘ TABULKA – Změny se týkají multiplexů 2 a 3 s nejsledovanějšími komerčními televizemi. CRA rovněž změnily termín spuštění finální sítě 23 z votického vysílače Mezivrata.

O něco později, než původně deklarovaly, vypnou České Radiokomunikace (CRA) celoplošný multiplex 3 na středočeském vysílači Votice – Mezivrata. Místo avizovaného termínu 22. ledna 2020 se tak stane až 31. ledna 2020. Nástupnický multiplex 23 ve standardu DVB-T2 operátor spustí ze stejného vysílače 20. února 2020. Vyplývá to z aktualizované tabulky termínů vypínání celoplošných sítí DVB-T a přechodových sítí DVB-T2 a zapínání finálních sítí DVB-T2 provozovaných CRA, již má Televizníweb.cz k dispozici.

Změní se i termíny vypínání celoplošného multiplexu 2 na brněnských vysílačích Hády, Barvičova a na mikulovském Děvínu. Původně měl multiplex 2 vypínat vysílání na čtyřech hlavních jihomoravských vysílačích (kromě jmenovaných i na Kojálu) postupně v různé dny, CRA ale sjednotily termín na jiný den 4. května 2020. To je také původní termín vypínání multiplexu 2 na Kojálu, který zůstává zachován. Na Hádech skončí multiplex 2 o dva dny dříve, než se původně zamýšlelo, na Bavičově o týden dříve a na Děvínu dokonce o 14 dní dříve.

Zároveň se upraví i termíny spuštění finálního multiplexu 22 ve standardu DVB-T2 z vysílačů Brno – Hády, Brno – Barvičova a Mikulov – Děvín. Na všech třech lokalitách se tak stane 5. května 2020, tedy ve stejný den, kdy multiplex 22 odstartuje také z hlavního jihomoravského vysílače Kojál. Vysílače stávajících DVB-T sítí a přechodové sítě DVB-T2 budou vypínány ve 23:59 hod., zapínání DVB-T2 vysílačů finálních sítí bude provedeno obvykle v dopoledních hodinách.

Štítky