Regionální síť 17, která tyto programy šíří ve standardu DVB-T na kanálu 37 z vysílače Plzeň – Sylván, změní 31. května vysílací frekvenci.

Diváky západočeské regionální TV Plzeň, ale také ty, co v západočeské metropoli přijímají na klasickou anténu programy Mňam TV, Mňau TV a Hobby TV, čeká ke konci tohoto měsíce přelaďování televizorů nebo set-top boxů. Regionální síť 17, v níž tyto televizní stanice vysílají z vysílače Plzeň – Sylván ve standardu DVB-T, totiž 31. května změní vysílací frekvenci. Ze současného kanálu 37 se přestěhuje na kanál 27. Televizníweb.cz o tom informoval Roman Kropáček, ředitel společnosti RTI cz, která síť provozuje.

Vzhledem k aktuálnímu Plánu využití rádiového spektra (PVRS) bude provedena změna kmitočtu na 27 kanál. Změna proběhne 31. května ve večerních hodinách. Individuální oprávnění od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) již máme. Týká se: Plzeň TV, Mňam TV, Mňau TV a Hobby TV,“ uvedl Kropáček. Původně měla Regionální síť 17 ukončit vysílání k 30. červnu letošního roku, stejně jako všechny další regionální multiplexy DVB-T. Podle aktualizovaného PVRS ale budou moci pokračovat nejméně do 5. ledna příštího roku, přičemž však některé sítě budou muset změnit vysílací kmitočty.

Štítky