Novým vlastníkem největší české satelitní platformy (a dalších společností v rámci M7 Group) se stává francouzská mediální skupina Vivendi.

Společnost M7 Group S. A., provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, nedávno získala plnou kontrolu nad domácí UPC DTH, což už schválil i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Od společnosti Liberty Global také M7 zakoupila další středo- a východoevropské satelitní platformy FocusSat, Freesat a UPC Direct.

 ČTĚTE TAKÉ: Antimonopolní úřad schválil prodej satelitního Freesatu od UPC do rukou Skylinku

Nyní se její vlastník (majoritní akcionář), kterým je od roku 2014 investiční skupina Astorg, dohodl o prodeji společnosti Canal+, což je dceřiná firma francouzského mediálního koncernu Vivendi.

Charles-Hubert le Baron ze společnosti Astorg to komentoval následovně: „Od začátku naší spolupráce v roce 2014 pokračovala M7 v rychlém rozšiřování své obchodní činnosti ve východní Evropě, zatímco dále úspěšně navyšovala prodeje své klientské základně napříč všemi geografickými oblastmi. V souladu s naší investiční filozofií společnost Astorg povzbudila společnost M7 k rozvoji svého vnějšího růstu prostřednictvím akvizic (poslední z nich je UPC Direct ve východní Evropě) a také investic do zlepšení zákaznického zážitku (např. funkce Over-the-Top). Silný zájem Canal+ o M7 je důkazem mimořádného úspěchu strategie zavedené manažerským týmem M7.“

M7 Group S. A. se sídlem v Lucembursku je jedním z největších operátorů placené televize v Evropě a poskytuje balíčky hybridní satelitní/OTT televize třem miliónům domácností v sedmi zemích Evropy. Vedle toho také provozuje Online.nl, internetového a telefonního operátora v Nizozemsku.

Navrhovaná transakce nyní ještě podléhá schválení ze strany příslušných regulačních orgánů. Její dokončení se očekává letos v září.

Štítky