UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Od úterý 14. května je možné sportovní kanál Českého rozhlasu naladit i v západočeských a jihočeských digitálních sítích RTI cz.

Speciální digitální stanici Radiožurnál Sport mohou od úterý 14. května naladit i posluchači v dosahu sítí DAB+ provozovaných plzeňskou společností RTI cz. Operátor to oznámil na svém webu a prostřednictvím sociálních sítí. Sítě RTI cz vysílají v Praze, Plzni, Českých Budějovicích (vysílač Kluk) a na Karlovarsku (Klínovec). Společnost vysílá jak L-bandu, tak ve III. pásmu, které je zachytitelné pro více rozhlasových digitálních přijímačů. Radiožurnál Sport je dočasná stanice, kterou veřejnoprávní rozhlas spustil u příležitosti mistrovství světa v hokeji. Vysílá přenosy z hokejového šampionátu a domácí nejvyšší fotbalové ligy.

Vysílání Radiožurnálu Sport lze v DAB+ naladit ve veřejnoprávní síti ČRo DAB+, v sítích společnosti Teleko digital a u RTI cz. Stanice je dostupná také prostřednictvím internetu a aplikací pro chytré telefony a tablety. Rozhlas plánuje, že Radiožurnál Sport bude vysílat do 26. května, kdy na Slovensku skončí hokejový šampionát. Podobný speciální program provozoval rozhlas již loni během zimních olympijských her. Tehdy nesl název Radiožurnál Olympijský speciál.

Pokrytí digitálních sítí DAB+ provozovaných společností RTI cz (Zdroj: ČTÚ)

Štítky