Zahájena tak byla restrukturalizace, ale obchodní operace pokračují bez omezení, mzdy a platy více než 500 zaměstnanců jsou zajištěny.

Tržby poklesly o miliony, v nejvyšší třídě TV v prvním čtvrtletí o 20 %. „Proto jsme se rozhodli pro urychlení další restrukturalizace společnosti Loewe jako součásti naší budoucí koncepce,“ říká předseda představenstva firmy Ralf Vogt a dodává: „Stejně jako v celém průmyslu je naše podnikání také silně zatíženo pokračujícím propadem trhu televizorů. Jsme nuceni snížit počty zaměstnanců v Kronachu. Podle vnitřní analýzy musíme vyvážit strukturu tržeb a nákladů. Společně s novými partnery má Loewe dobrou šanci tuto situaci v krátkém čase zvládnout.“

Chystaný Loewe Bild X s koncepcí panel a samostatná jednotka s elektronikou, vstupy atd.

Tříměsíční samospráva nabízí právní rámec pro reorganizaci během probíhajících obchodních operací, a to v úzké spolupráci s věřiteli. Firemní odpovědnost však nadále zůstává v rukou vedení, které samo provádí restrukturalizaci a spoléhá na koncepci, která by měla v následujících dvou letech společnost vrátit zpět do zelených čísel. „Obchodní operace společnosti Loewe pokračují během renovací bez jakýchkoliv omezení,“ říká Vogt, „můžeme splnit všechny objednávky zákazníků podle harmonogramu a také uhradit závazky dodavatele vzniklé v průběhu procesu.“

Zaměstnanci společnosti Loewe se vše dozvěděli na setkání minulý pátek, kdy jim bylo oznámeno, že je firma v insolvenci. „…ulevilo se nám, když teď víme, co se děje…“ řekl jeden zaměstnanec pro Neue Presse. Poté, co on a jeho kolegové v roce 2013 podstoupili „zotavení prostřednictvím prozatímního insolvenčního řízení v samosprávě“ ví, co může přijít.

Společnost Loewe, kterou v roce 2013 získala mnichovská investiční společnost Stargate Capital, dokázala v roce 2017 navýšit své tržby na 160 mil. € (minulý rok 142,6 mil. €), počet prodaných televizorů vzrostl z téměř 126 000 na více než 143 000, k poklesu (3864 ks) došlo v oblasti audia, a to na 3647 kusů. Ve finančním roce 2017, navzdory výraznému nárůstu tržeb, vykázala společnost konsolidovanou ztrátu ve výši 4,5 milionu €.

Loewe Bild 3.43 – nabídka na tlačítku Home.

Loewe více než polovinu svého prodeje realizuje v Německu a podíl vzrostl z 57,7 na 63,4 %. Kromě partnerství s čínskou společností Hisense a korejským dodavatelem displejů LG Display, Loewe nedávno oznámilo dalekosáhlou spolupráci s japonskou obchodní a technologickou společností Toyoichi a vyjádřilo svůj optimismus ohledně budoucnosti. V Indii je mimo jiné plánován společný vývoj softwaru pro front-end řešení, jako jsou mobilní aplikace. Vedení Loewe nyní hledá další investory v Japonsku a Číně.

Společnost Loewe byla založena v roce 1923 a stala se průkopníkem v televizní technologii. Dlouho bojovala s přehnanou konkurencí z Jižní Koreje, Japonska a Číny a v roce 2013 propustila 500 zaměstnanců. V roce 2013 ji získala společnost Stargate Capital.

Štítky