Po přepracované úvodní stránce spustila ČT novou verzi své nejnavštěvovanější aplikace. Kromě změny grafiky je tu i důležitá možnost sledování obsahu přímo z webových stránek.

Novou a dlužno říci výrazně přehlednější úvodní obrazovku a aplikaci Počasí uvedla ČT před koncem minulého roku.

Nyní ji doplňuje – v podobném duchu – o iVysílání, které přichází také s propojením s webem ČT a mj. i tematickým členěním pořadů do kategorií. Aplikace zahrnuje celý video archiv České televize, tzn. pořady vysílané od roku 2006.

K TÉMATU: Jaké je „zkušební“ HbbTV vysílání ČT s novou úvodní stránkou? Výrazně lepší, ale ještě nedotažené

Nové iVysílání s rozdělením do kategorií.

„Aplikace je navržena v duchu současných trendů vývoje video platforem a přináší celou řadu nových funkcionalit. Na úvodní obrazovce se nachází nejen programové tipy a nejsledovanější pořady, ale rovněž tematické členění obsahu do dvanácti základních žánrů, které jsou následně rozděleny do dalších podrobných kategorií. Vyhledávání pořadů tak bude pro uživatele výrazně jednodušší,“ říká vedoucí teletextu a HbbTV Jan Zeman.

Nové iVysílání – bonusy k pořadu.

Jak je vidět z fotografií, aplikace po stisknutí červeného tlačítka HbbTV nabídne intuitivnější členění, včetně možnosti výběru oblíbených pořadů pro jednotlivé členy domácnosti, snazší vyhledávání a také jakýsi TimeShift, tedy přehrávání se zpožděním, resp. možnost vrátit se zpět v čase. Více informací přinášejí i stránky pořadů, které navíc umožňují řadit jednotlivé seriálové díly podle několika kritérií.

Česká televize poskytuje služby hybridního vysílání od května 2012.

Štítky