Přechod na nový vysílací standard DVB-T2 s kompresí, kodekem, H.265/HEVC a například také možný vznik dalšího mobilního operátora budou hlavními tématy 14. ročníku odborné konference DIGIMEDIA 2019.

Největší odborná konference v České republice zaměřená na digitální vysílání, nová média a telekomunikace proběhne ve středu 5. června. Přímý přenos z Kavčích hor bude možné sledovat na webových stránkách ČT.

 K TÉMATU:

Konference, nad níž převzalo záštitu Ministerstvo kultury, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), bude rozdělena do tří tematických bloků. První se zaměří na televizní vysílání a přechod na DVB-T2 a zahájí ho generální ředitel České televize Petr Dvořák. Další blok bude věnován zmiňovaným mobilním operátorům a závěr bude patřit digitálnímu rozhlasu, tedy DAB/DAB+.

Letošní Digimedia nastoluje velmi aktuální téma DVB-T2. Vypínání prvních sítí stávajícího DVB-T proběhne už koncem letošního listopadu a vše by mělo být zakončeno v polovině příštího roku. Poté se bude vysílat pouze ve standardu DVB-T2/HEVC.

Štítky