Podle dnes zveřejněné oficiální zprávy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) bylo FTV Prima uděleno tolik potřebné povolení k provozování s napětím očekávaného zpravodajského kanálu.

Skupina Prima podala k Radě žádost o licenci 2. dubna 2019. Trvalo skoro tři měsíce než byla žádost projednána a schválena, což je déle, než bývá zvykem; bylo vyžadováno doplnění žádosti, ke kterému došlo na počátku května. Prima tak může být bez obav, navíc má svých starostí ohledně spuštění nového kanálu více než dost. V květnu totiž svůj odchod nečekaně oznámila ředitelka zpravodajství a publicistiky Jitka Obzinová. A právě ta měla mít nový projekt na starosti.

K TÉMATU:

Žádost o licenci k provozování kanálu CNN Prima News.

Licence společnosti FTV Prima, s. r. o. jsou dvě. Jedna k provozování CNN Prima News šířeného prostřednictvím družice, druhá se týká pozemní cesty, resp. vysílačů. Obě jsou celoplošné, na dvanáct let s časovým rozsahem vysílání minimálně 16 hodin denně (max. 24 hodin denně). Programová náplň je specifikována následovně: „Tematický program informačního charakteru, výčet převažujících žánrů – zpravodajství, publicistika, magazíny, diskusní pořady, další typy pořadů informačního a dokumentárního charakteru“.

RRTV také na svém 11. zasedání udělila licenci k provozování rozhlasového vysílání, a to pro stanici Rádio Dálnice společnosti Route Radio, s. r. o. (Mikulov, 94,2 MHz, 50 W), a společnosti Sport 5, a. s. povolila prodloužení lhůty k odstranění nedostatků žádosti o udělení licence ze dne 26. dubna 2019.

Štítky