Společnost CRA přepracovala webové stránky věnující se přechodu na nový český pozemní standard DVB-T2/HEVC.

Stejně jako dříve na něm najdete vysvětlení proč se vlastně přechází, resp. musí přejít, a mimo jiné tu je také seznam certifikovaných výrobků s logem „DVB-T2 ověřeno“, tedy se zaručeným správným příjmem. Nově je na adrese dvbt2overeno.cz i detailní harmonogram přechodu členěný podle regionů a vysílačů a nechybí ani seznam proškolených servisních firem, které vám s ním mohou pomoci.

K TÉMATU:

„Předchozí verze stránek sloužila především k informování o tom, co se bude dít, proč přechod nastává a koho se týká. Průzkumy nám potvrdily, že tyto informace diváci již znají, chybí jim detailnější servisní informace, které by se týkaly přímo jejich regionu a domácnosti. Proto jsme připravili zcela novou podobu stránek a v přehledné podobě všechny potřebné informace nabízíme,“ říká marketingová manažerka CRA, Anna Tůmová.

Vypínání DVB-T, Praha.

Přechod na nový standard digitálního pozemního televizního vysílání je už doslova za dveřmi. Prvním regionem, který postihne bude 27. listopadu 2019 Praha a okolí (vysílače Žižkov a Cukrák) a následovat bude – 7. ledna 2020 – Středočeský kraj (Votice – Mezivrata).

Štítky