Máte starší televizor který české DVB-T2/HEVC nezvládne? Nelíbí se vám řešení s tradičním set-top boxem či jeho variantami? Pak zkuste něco zcela odlišného.

Stávající systém DVB-T skončí maximálně v polovině příštího roku. Času moc není, zvláště pro tento národ nechávající vše na poslední chvíli. Výrobci ale nelení a stále hledají nová a nová řešení a tohle, je rozhodně jedno z nich. Zápůjčka je už domluvena, takže se podívejme – podle zaslaných technických parametrů – co se vlastně na počátek července chystá.

Přijímač DVB-T2/HEVC určený k zasunutí do konektoru HDMI má rozměry 102 x 28 x 12 mm a váží něco přes deset deka. Napájení obstará rozhraní microUSB, externí infračervené čidlo zajistí příjem signálů od dálkového ovladače. Výstup z anténního svodu přivedete do konektoru označeného jako SMA, přičemž adaptér na běžný konektor dostanete v ceně.

 K TÉMATU: Levný set-top box Strong SRT 8209 svou práci na DVB-T2 odvede

Strong SRT 82 je vybaven programovým průvodcem na 7 dnů, 30 časovači ve třech režimech (jednorázový, denní, týdenní), nahráváním, TimeShift (sledování živého televizního vysílání se zpožděním) a měl by také umět přehrávat multimédia. Zabudovaný tuner DVB-T2/HEVC má paměť na 400 kanálů, čtyři seznamy oblíbených stanic i podporu aktivní antény. Příjem zvládne až do rozlišení 1080p se zvukem v Dolby Digital Plus, PCM či AC3.

Štítky