Největší provozovatel televizních vysílačů v Česku, společnost České Radiokomunikace (CRA), si pro přechod na DVB-T2 přichystala hned několik aktivit. V září má spustit další.

Společnost začala s kampaní prakticky již v roce 2017, kdy jako první zahájila řádné vysílání DVB-T2 prostřednictvím Přechodové sítě 12. Zároveň spustila (30. srpna 2016) certifikaci přijímačů (ověření jejich schopnosti přijímat správně české DVB-T2/HEVC) a vytvořila i stránky dvbt2overeno.cz na nichž se dozvíte například o postupu druhé digitalizace či o pokrytí signálem.

Pokrytí RS8.

CRA jsou také, od března 2017, partnerem tohoto serveru a ve spolupráci s regionálním Deníkem uspořádaly několik čtenářských soutěží o set-top boxy. Momentálně je v přípravě speciální kanál mající informovat o přechodu na české DVB-T2/HEVC a o krocích, které musí divák podniknout, aby nepřišel o bezplatný pozemní příjem televizního vysílání.

ČTĚTE TAKÉ: Další informace o pokrytí Regionální sítě 8.

Infokanál CRA (název ještě není znám) by měl odstartovat někdy v září, a to v Regionální síti 8 provozované právě Českými Radiokomunikacemi. Součástí kanálu by mělo být i hybridní televizní vysílání HbbTV.

Regionální síť 8 pro DVB-T momentálně šíří následující stanice: Barrandov News, Noe TV, Óčko Expres, Power TV, Regionalnitelevize.cz, Retro Music TV, Sport 5, Šlágr 2 TV, Televize Jéčko a TV Brno.

Štítky