Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém právě skončeném 13. zasedání pět licencí k provozování rozhlasového a televizního vysílání. Jedna patří i CRA…

Od září 2019 chtějí České Radiokomunikace (CRA) spustit svůj informační televizní kanál „Nalaďte se na DVB-T2“ k přechodu na DVB-T2. Jelikož stát zatím neudělal prakticky nic (s výjimkou samotného přechodu k němuž byl vlastně dotlačen zvenčí) a jedinou kampaň vede Česká televize, je počin CRA o to důležitější.

ČTĚTE TAKÉ: Stanici CNN Prima News byla přiklepnuta licence pro pozemní i satelitní vysílání

Společnost České Radiokomunikace, a. s. si o licenci zažádala 5. června 2019 a doplněna byla 4. a 9. července 2019. Nyní ji, k provozování celoplošného zemského digitálního televizního vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů, skutečně obdržela, a to na dvanáct let.

V licenci je uvedena i základní programová specifikace, což je „Informační program společnosti České Radiokomunikace, a. s. k přechodu na DVB-T2“, přičemž územní rozsah vysílání je celá Česká republika. Rozsah vysílání je pak 24 hodin denně. Stanice by se měla objevit v Regionální síti 8, která pokrývá všechna krajská města a jejich okolí.

ČTĚTE TAKÉ: CS Film, Kinosvět či War TV koupila slovenská Jojka

Další hodně zajímavou zprávou z prázdninového zasedání RRTV je to, že provozovateli CS filmová, s. r. o. byl udělen souhlas se změnou názvu kanálu „WAR svět válek“ na „CS History“, a to ke dni 1. prosince 2019. Rada rovněž vzala na vědomí, že provozovateli Československá filmová společnost, s. r. o. zanikne ke dni 1. prosince 2019 licence k provozování televizního kanálu CS mini, což souvisí s koupí společnosti slovenskou Jojkou.

Štítky