Společnost vyrábějící unikátní přístroje, které mj. zvládají i příjem internetového rozhlasu a mohou také mít zabudovaný disk pro nahrávání, se na jaře dostala do insolvence. Nyní vše vrcholí…

Jak jsme vás informovali letos v květnu, producent televizorů značky Loewe, firma Kronacher TV, má kvůli špatným obchodům značné potíže a dostala se do insolvence. Zahájena byla restrukturalizace a došlo i na částečné přesunutí výroby k Hisense do Plzně. Obchodní operace však nadále pokračují a i v Česku společnost Basys tyto velmi kvalitní televizory stále nabízí.

K TÉMATU:

Společnost Basys, což je český distributor značky, nyní oznámila, že byl zahájen prodej společnosti Loewe a oficiálně také bylo, dne 1. července 2019, zahájeno insolvenční řízení týkající majetku Loewe Technologies, GmbH. Správce řízení Rüdiger Weiß z advokátní kanceláře Wallner Weiß zahájil jednání s cílem prodat veškerá aktiva a operace. Mezi aktiva mimo jiné patří značka o kterou už projevilo zájem více než deset subjektů. Transakce je plánována v nejkratším možném termínu, investor nebude přebírat stávajících závazky.

„Jsme rádi, že všechny zainteresované strany při hledání investora pro Loewe úzce spolupracují. Investoři mají jedinečnou příležitost v průběhu transakce dále zefektivnit obchodní aktivity Loewe. Zároveň mohou těžit z jedinečné pozice značky na trhu a celosvětově uznávaného jména,“ uvedl Dr. Vogt, generální ředitel společnosti Loewe.

V roce 2018 dosáhly tržby Loewe výše 133 mil. € a společnost zaměstnávala přibližně 460 lidí.

Štítky