Jednoho z největších domácích prodejců „elektra“, který od minulého roku patří do skupiny HP Tronic, si vybrala společnost České Radiokomunikace (CRA) nejen pro komunikaci přechodu na nový pozemní standard.

Datart, který v roce 2018 zaznamenal tržby přes 7,5 mld. korun a v ČR a na Slovensku provozuje 115 prodejen, se stává partnerem CRA pro přechod na nový zemský standard DVB-T2/HEVC. Záměrem je poskytnout co nejvíce informací, a to jak prostřednictvím kamenných prodejen, tak zákaznické linky 225 991 000 a webových stránek datart.cz/dvbt2. Na nich například najdete harmonogram vypínání vysílačů, často kladené otázky či odkazy na tři hlavní typy výrobků pro nové DVB-T2 – televizory, set-top boxy a USB tunery.

„Datart je partnerem se silnou sítí prodejen a velkým dosahem přímo k lidem, kterých se přechod na nový standard vysílání bezprostředně týká. Jsme si vědomi toho, že téma je poměrně složité a je dobře, že diváci mají další možnosti, kde dostanou správné informace,“ řekla Anna Tůmová, mluvčí společnosti České Radiokomunikace.

Přechod na DVB-T2/HEVC bude zahájen 27. listopadu 2019 na vysílačích Praha Žižkov a Cukrák a bude se – v jednotlivých krajích – postupně realizovat až do 24. června 2020. Po tomto datu již stávající pozemní DVB-T nebude pracovat.

Štítky