České Radiokomunikace zatím šíří na programové pozici nové stanice informační smyčku, plný provoz plánují od začátku září.

Nový informační kanál o přechodu na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2, který pod názvem „Nalaďte se na DVB-T2“ připravují České Radiokomunikace (CRA), dnes zahájil vysílání v pozemní Regionální síti 8. K dispozici je zatím informační smyčka, kterou od začátku září nahradí plnohodnotný program, sdělil pro Televizníweb.cz Marcel Procházka, ředitel regulace CRA. Stanice je dostupná výhradně v DVB-T a prostřednictvím Regionální sítě 8 ji může naladit více než polovina obyvatel České republiky, zejména pak ve všech krajských městech a jejich okolí. Program využívá loga „DVB-T2 ověřeno“, kterým CRA označují přijímače DVB-T2 certifikované pro příjem nového vysílání v České republice.

Stanice „Nalaďte se na DVB-T2“ je jednou z mnoha aktivit CRA na podporu přechodu k DVB-T2. Operátor provozuje také informační web www.dvbt2overeno.cz se základními informacemi o druhé televizní digitalizaci a seznamem certifikovaných přijímačů DVB-T2, pořádal odborné semináře pro servisní techniky a anténáře a také pro média. Obdobnou aktivitu plánuje i konkurenční operátor Digital Broadcasting, který si registroval internetovou doménu www.presantenu.cz pro svůj vlastní informační web o přechodu na DVB-T2. Na start oficiální státní informační kampaně od ministerstva průmyslu a obchodu se stále čeká.

Štítky