Veřejnoprávní médium míří do dalších regionů republiky. Nová studia se tak připojují k těm, které už fungují v Hradci Králové a v Českých Budějovicích.

Česká televize dnes nabízí téměř dvě hodiny regionálního zpravodajství denně a kromě každodenní spolupráce pak bude úkolem nových týmů i příprava příspěvků pro pořad „Události v regionech“. Ten si dlouhodobě udržuje vysokou sledovanost a téměř dvacetiprocentní podíl na publiku.

K TÉMATU: Česká televize uvedla novou verzi iVysílání pro HbbTV

Podoba nových studií vychází z projektové dílny nedávno zesnulého architekta Michaela Klanga a disponují jak vlastní odbavovací režií a mobilní přenosovou technikou, tak zpravodajskou střižnou. Kromě hlavních vysílacích prostor jsou redaktorům k dispozici i menší studia s klíčovacím pozadím umožňující vysílání vstupů s hosty tak, jak je divák zná z běžného vysílání České televize.

Studia v Plzni a Ústí nad Labem (viz foto v úvodu) zároveň rozšíří možnost praktických stáží pro studenty. „Spolupráce s místními vysokými školami, ze kterých do České televize přicházejí stážisté, se nám osvědčila. Z některých se časem stávají nové posily našich zpravodajských týmů. Ať už se jedná o redaktory nebo kameramany,“ vysvětluje šéfredaktor regionálního zpravodajství Michal Klokočník.