Stanice bude dostupná ve finální síti 22, což bude pokračovatel dnešního multiplexu 2. Šéfredaktorem stanice je Martin Ondráček, někdejší šéf zpravodajství TV Nova.

Jedním z lákadel nového pozemního digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T2 bude komerční zpravodajský kanál CNN Prima News, který se od příštího roku objeví ve finálním multiplexu 22 nové generace. Jde o síť, která po vypnutí dnešního celoplošného multiplexu 2 nahradí tuto nejrobustnější vysílací síť pro komerční televize a dosud v ní vysílaly hlavní programy skupin Nova, Prima a Barrandov. Skupina FTV Prima si v ní objednala kapacitu pro všechny své volně šířené programy, které dosud terestricky šířila ve dvou DVB-T multiplexech (2 a 3). V těch už není volné místo pro žádný nový program, takže zpravodajský kanál Primy musí odstartovat právě až v DVB-T2 jako jedno z největších lákadel nového vysílání.

Licenci pro stanici CNN Prima News získala skupina FTV Prima koncem letošního června a má rok na to, aby zahájila její vysílání. Multiplex 22 odstartuje začátkem ledna příštího roku a plného pokrytí dosáhne koncem června 2020. Podle deníku Blesk, který včera informoval o snahách Primy získat pro novou stanici známou moderátorku zpravodajských a publicistických pořadů na Nově Markétu Fialovou, by měla CNN Prima News odstartovat příští rok v dubnu. Prima nečeká pouze na vznik a pokrytí multiplexu 22, ale také na přípravu svého nového sídla v bývalých prostorách společnosti Vodafone, kam by se měla celá televizní skupina přestěhovat koncem letošního nebo začátkem příštího roku. Právě z nových prostor, a především nového zpravodajského studia by měl zpravodajský kanál odstartovat.

Návrat osvědčené moderátorské dvojice TN z Novy?

Krátce po dubnovém oznámení strategické spolupráce se CNN opustila Primu její dlouholetá ředitelka zpravodajství Jitka Obzinová, která měla koordinovat přípravy spuštění zpravodajského kanálu. Místo ní Prima najala někdejšího šéfa zpravodajství Novy Martina Ondráčka, který se snaží do české CNN získat známé tváře ze svého bývalého působiště. Bleskem zmiňovaná Markéta Fialová patřila mezi jeho nejbližší spolupracovníky z Novy. Za jeho éry moderovala společně s Karlem Voříškem hlavní zpravodajskou relaci Televizní noviny. Voříšek už před časem přešel z Novy na Primu, kde moderuje rovněž hlavní zprávy. Je možné, že Prima kalkuluje s obnovením této známé moderátorské dvojice. Fialová však není jediná, koho chce Prima stáhnout od konkurence k sobě.

Do CNN Prima News by podle Blesku měl nastoupit i nynější šéfeditor zpravodajského videoportálu Seznam Zprávy Nikola Bojčev a redaktorky stejného webu Pavlína Kosová a Petra Benešová, které se objevují i na sesterské televizi Seznam. Dá se očekávat, že Prima podobně jako Česká televize bude některé zpravodajské pořady vysílat souběžně na svém hlavním kanálu i na zpravodajské CNN Prima News. Počet zpravodajských relací na české CNN ale bude vyšší a program mají doplnit i diskusní pořady, magazíny, publicistika a dokumenty. Prima tedy může pro zpravodajský kanál využít knihovnu pořadů nakupovanou primárně pro dokumentární kanál Prima Zoom a zařadit do vysílání CNN Prima News i politický diskusní pořad Partie či pravidelné předvolební debaty.

Někdejší moderátorka Televizních novin na Nově Markéta Fialová by měla být tváří CNN Prima News (Foto: TV Nova)

Licence CNN Prima News by Jan.Potucek on Scribd

Štítky