Dvě podoby unikátního televizoru se krátce po oznámení o zahájení prodeje i u nás představily na tiskové konferenci v Praze a bylo na co se dívat. Vedle The Frame i na chladničku Family Hub, která mj. umí i převzít televizní obrazovku.

Solidní rozsah úhlopříček (od 109 do 165 cm), ceny od 24.990 Kč, kompletní tunerové osazení a mimo jiné také čtyři vyměnitelné rámy (více na odkazu). To je novinka The Frame, která ve skutečnosti vypadá ještě zajímavěji než na fotografiích. A jaké jsou dojmy?

K TÉMATU: Lifestylový televizor Samsung The Frame se začal prodávat i u nás

Jak jsme se už zmiňovali, k televizoru jdou dokoupit čtyři rámečky, pátým je vlastně samotný rámeček televizoru, který je šedý a kovový a také tenký, takže až tak dojem obrazu nenavozuje. Přes něj se pak přikládají rámečky „obrazové“, tedy širší, což je velice snadné a rychlé; rámečky jsou na magnet a mají také aretaci.

Samsung The Frame na stěně. Jak vidíte je tam, kam vede tenoulinký kabel od základní jednotky vlevo dole.

Přepnutí do režimu „obrazu“ uděláte buď přes ikonu na domovské obrazovce nebo tlačítko dálkového ovladače. Jak vidíte na snímcích, a zvláště ilustraci obrazu na stěně (The Frame je tam, kam vede tenoulinký kabel), dojem je opravdu úžasný nemluvě o tom, že obrazy, které si stahujete (kupujete) v řadě světových galerií jsou displeji rozumně uzpůsobeny, takže nikde není žádná linka, kaz apod. Překvapilo také dosti dokonalé zachycení samotných děl, včetně například struktury plátna, a jen jejich focení muselo být neskutečně náročné.

Obrazy můžete zakoupit buď jednorázově (500, 600 Kč) nebo zvolit měsíční předplatné (asi 200 Kč). Samozřejmě si můžete na stěnu promítat své vlastní snímky, dělat koláže a pochopitelně rovněž můžete sledovat běžné televizní vysílání nebo využívat nějakou aplikaci. A víte co je nejlepší? Spotřeba v režimu „obraz“ dělá jen nějakých 30 % spotřeby televizoru, což je podle mého vynikající, navíc si můžete celý proces automatizovat, včetně doby zapnutí a vypnutí, resp. uvedení do pohotovostního režimu.

The Frame a zmiňovaná „amerika“ Family Hub představují hlavní inovace Samsungu pro letošní podzim. Chladnička amerického typu vyjde na nějakých osmdesát tisíc, má velmi rozměrný displej dvě kamery snímající chladicí prostor a vedle například zobrazení ovládání televizoru dokáže převzít i obsah obrazovky. Umí ale také sdílet obraz z mobilu a třeba i ukázat pár receptů či brouzdat po internetu. Samozřejmě si na ní můžete nechávat vzkazy, malovat nebo si například zobrazit obsah chladničky. Tedy pokud si ho tam zadáte, což asi bude dělat málokdo. Škoda, že chybí speciální aplikace pro obsah mrazničky, protože všichni víme, jak to s ní je. Ten bych zadával rád společně s datumem, kdy jsem do něj jídlo vložil a jeho umístěním. Třeba se ale dočkáme i toho, protože chladničku pohání upravený operační systém Tizen známý z televizorů této značky. A pak by se aplikace dala využít i na něm a z křesla si tak naplánovat oběd.