Zájemci o tuto internetovou televizi se po dlouhých letech dočkali. O2 před časem přehodnotila svou set-top boxovou politiku a přichází s aplikací pro chytré televizory.

To, po čem se dlouhá léta volalo je nyní realitou a příští rok bude ještě větší. O2 totiž počítá s tím, že aplikaci uvede i pro Apple TV, televizory LG a operační systém Android TV. Ten mimo jiné využívají značky Philips, Sony či TCL.

K TÉMATU:

Majitelé televizorů Samsung vyrobených v roce 2016 a později tak už nyní mohou sledovat O2 TV prostřednictvím zkušební verze aplikace (finální v listopadu), kterou si stáhnou po přihlášení do Samsung Store přímo do televizoru. Set-top box, který byl do teď v podstatě podmínkou nebude tedy nutný. Co naopak nutné stále bude, je relativně rychlá internetová linka pro níž O2 udává 6 až 8 Mb/s.

„V průběhu října mohou diváci otestovat zkušební verzi naší aplikace O2 TV pro chytré televize Samsung. Začátkem listopadu pak bude k dispozici její ostrá verze,“ popisuje ředitelka O2 TV a digitálních služeb Dana Tomášková.

Aplikace umožní sledovat vysílání rozlišení 1080i, tedy ve Full HD i když v nižším prokládaném režimu (interlaced). K dispozici mají být všechny funkce, včetně VoD (Video on Demand) O2 Videotéka u níž lze vybírat z více než dvou tisíc titulů.

Štítky