UVNITŘ TABULKA S PARAMETRY A CENAMI – Další aktualizace našeho přehledu přináší to zcela NEJ NEJ. A v řadě případů jde nejen o české DVB-T2/HEVC, ale také o „lepší“ multimédia, špičkové převodníky, atd. atd.

Nejvyšší třída je složena jednak z přístrojů tradičních, jako je TechniSat Digit Isio STC (9900 Kč), kterých je zde ovšem velmi málo, a jednak z přístrojů modulárních u nichž si můžete navrhnout nejen tunerové osazení, ale vybrat si můžete i obslužný software nebo si za pomoci zásuvných modulů doplnit funkce. Ostatně jak někdo trefně poznamenal v diskusi na Alze u jednoho set-top boxu VU+: „Je to linuxový přístroj. Po nainstalování příslušného plug-in umí strouhat i brambory :)“.

Mějte ale na paměti, že takovéto výrobky nemusí být pro každého, a to ani tehdy, když vám ho prodejce připraví podle vašeho přání nejen z hardwarového, ale i ze softwarového hlediska, což také běžně dělají. Jak rovněž vidíte z tabulky, ani jeden nemá certifikaci „DVB-T2 ověřeno“, takže dotaz na kompatibilitu s H.265/HEVC je vždy na místě. Tolik ve stručnosti úvodem, další informace můžete najít v předchozí verzi článku.

Nejlevnějším přístrojem dnešního přehledu, který opět najdete ve formě tabulky ke stažení, je Octagon SF4008 Triple 4K E2 UHD 2x DVB-C/T2 za 5900 Kč, nejdražším v podstatě audiofilský Dune HD Duo 4K za 25.990 Kč a unikát jménem TechniSat Sonata 1 (25.990 Kč), což je kombinace set-top boxu a zvukové lišty. Níže je ostatně odkaz na náš test.

Sonata 1 od TechniSatu přijde na 25.990 Kč a je určena pro ty, kteří vyznávají filosofii obrazovky a odděleného set-top boxu s tunery a rozhraními.

Další články a testy na Televizním webu (výběr)

Octagon SF4008 Triple 4K E2 UHD 2x DVB-C/T2 přijde na 5900 Kč a nabídne mimo jiné zdvojené tunery pro pozemní příjem v DVB-T2/HEVC.

Za co platíte a co budete hledat jen těžko

S ohledem na to, co bylo řečeno o dvou rozdílných druzích přístrojů této kategorie platíte zejména za modulárnost a rozšiřitelnost a také za velmi kvalitní obrazové procesory, které jsou pro převod z nižších rozlišení klíčové. Díky tomu, že se řada výrobků zaměřuje i na přehrávání nejrůznějších multimediálních formátů platíte i za tuto někdy hodně rozsáhlou podporu zahrnující například i kvalitní přehrávání HD audia s vyššími vzorkovacími frekvencemi.

Co stále budete shánět jen těžko, je Wi-Fi „ac“, nemluvě o nejnovějším Wi-Fi ax. V tomto ohledu jsem nenarazil na jediný přístroj, který by 802.11 ax (nebo také Wi-Fi 6) podporoval. Směrovače, routery, si už koupit můžete. Nedávno ho například uvedla i společnost TP-Link v podobě Archer AX6000. A protože jsme v nejvyšší kategorii a vlastnosti jsou často špičkové, nebo dokonce „high-endové“, je životní cyklus přístrojů podstatně delší. Jako příklad poslouží třeba Technisat Digit Isio STC uvedený už v roce 2015. Současné DVB-T2/HEVC však zvládá výtečně a přesvědčit se o tom můžete i v našem testu. xxx http://www.televizniweb.cz/2018/06/set-top-box-technisat-digit-isio-stc-aneb-konstantni-kvalita-i-do-zhorsenych-prijmovych-podminek/

Stejně jako ostatní přijímače Dreambox je i DM920 UHD za 9990 Kč postaven na operačním systému Dream Multimedia Enigma2.

Špičkové set-top boxy a multimediální přehrávače s tunerem DVB-T2/HEVC nad 5000 Kč, říjen 2019

Přehled si sice neklade za cíl ukázat kompletně celou nabídku, pokud ale víte o nějakém přístroji, který by do něj patřil, dejte nám prosím vědět v diskusi. Jen mějte na paměti, že řadu přístrojů můžete zakoupit v několika tunery různě osazených verzích.

Ke stažení (PDF): set-top boxy, DVB-T2 nad 5000 Kč – říjen 2019

Ke stažení (XLSX, aktivní odkazy na recenze): set-top boxy, DVB-T2 nad 5000 Kč – říjen 2019