Po oznámení na zářijovém veletrhu IFA 2019, vstupuje tato řada na český trh, a to ve dvou provedeních. Vždy je ale obsluhuje operační systém Android TV 9.

Modely TCL 55EC780 (55″, 140 cm) a TCL 65EC780 (65″, 165 cm) s plošným podsvícením jsou opět lokalizované do češtiny i slovenštiny a přijdou na 18.990 Kč, resp. 24.990 Kč. Mají bezrámový kovový design, rozlišení Ultra HD (4K) a technologii rozšířeného barevného gamutu WCG (Wide Colour Gamut). Zabudována je také zvuková technologie Dolby Atmos a několik standardů pro práci s obsahem s vysokým dynamickým rozsahem HDR (High Dynamic Range); konkrétně HDR10, HDR10+, HLG a Dolby Vision.

ČTĚTE TAKÉ: Onkyo T-4030 je sice v letech, ale DAB zvládá excelentně

Tím skoro nejcennějším – alespoň „papírově“ vzato – by měla být zvuková lišta pocházející od značky proslulé mimo jiné výtečnými zesilovači, totiž od japonské společnosti Onkyo. Audio systém televizoru je tak vybaven čtyřmi reproduktory vyzařujícími směrem k divákovi a ty jsou napojeny na zesilovač o celkovém výkonu 60 W.

TCL řady EC78 má kompletní tunerové osazení, které je v případě pozemního vysílání kompatibilní s českým DVB-T2/HEVC. Vše doplňuje Bluetooth, Wi-Fi s podporou sdílení obrazovky Miracast a mimo jiné také trojice rozhraní HDMI a dvojice USB.