LETÁK UVNITŘ – Generální ředitel ČT Petr Dvořák v průvodním dopise nabízí starostům a primátorům pomoc v podobě informačního webu www.digict.cz s dalšími radami, jak vyřešit přechod na DVB-T2.

Leták se základními informacemi o termínech vypínání pozemního digitálního televizního vysílání veřejnoprávního multiplexu 1 rozeslala v uplynulých třech týdnech Česká televize všem obecním a městským úřadům v České republice. Generální ředitel ČT Petr Dvořák v průvodním dopise upozorňuje starosty a primátory na potřebu přejít na příjem vysílání v novém standardu DVB-T2 a nabízí pomoc na speciální internetové stránce www.digict.cz a na speciální infolince 261 136 113. Dodává také, že společné televizní antény je nutné pro příjem DVB-T2 upravit tak, aby umožnily sledování programů na nových vysílacích kanálech.

K TÉMATU: Diváci v Praze mají nejvyšší čas řešit přechod na DVB-T2, shodli se šéfové MPO, CRA a ČT

Česká televize začíná s přechodem na DVB-T2 jako první vysílatel v České republice. Již tuto středu 27. listopadu minutu před půlnocí vypne DVB-T vysílání multiplexu 1 z pražských vysílačů Žižkov a Cukrák a na několika návazných dokrývačích ve Středočeském a Plzeňském kraji. Pokračovat bude v lednu a poslední vysílače DVB-T vypne v květnu příštího roku, o měsíc dříve než komerční televize. Na rozdíl od DVB-T vysílá ČT v novém standardu DVB-T2 všechny své programy ve vysokém rozlišení obrazu (Full HD) a celostátně šíří všechny regionální mutace svých zpráv. Umožňuje to nový headend, díky němuž může ČT dočasně vytvářet virtuální programové pozice s mutacemi programu ČT 1.

ČT_leták_DVB-T2.pdf by Jan.Potucek on Scribd

Štítky