Po úspěšném ukončení vysílání ČT ve standardu DVB-T v Praze dostanou podobné varování před blížícím se koncem starého vysílání i všichni ostatní diváci v regionech.

Mimopražští televizní diváci, kteří sledují programy České televize prostřednictvím pozemního digitálního vysílání ve standardu DVB-T, ode dneška v celé České republice zaznamenají v pravém horním rohu obrazu varovný piktogram. Ten je upozorní, že stanice ČT ve standardu DVB-T ukončí v následujícím půlroce vysílání a nadále je bude možné terestricky naladit pouze v novém standardu DVB-T2. Piktogram dosud označoval pouze stanice veřejnoprávního multiplexu 1 šířené z pražských vysílačů Žižkov a Cukrák a návazných dokrývačů, ty však byly v noci na čtvrtek vypnuty. Souběžně vysílal piktogram i vysílač Votice – Mezivrata, na němž vysílání ČT ve standardu DVB-T skončí v lednu.

K TÉMATU: Přišli jste o programy České televize? Poradíme vám, co máte udělat

„V období od 1. do 27. listopadu viděli v pravém horním rohu svých obrazovek speciální piktogram ti, kterých se týká první vlna vypínání a na DVB-T2 dosud nepřeladili. Od čtvrtku 28. listopadu uvidí tento piktogram i lidé ve všech ostatních lokalitách Česka, jež do června 2020 přechod čeká,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. „Kromě piktogramu pokračuje i spotová kampaň – minipořady, které Česká televize vyrobila, jsou tlumočeny do znakové řeči a obsahují i zvukový popis pro nevidomé a skryté titulky pro neslyšící.“ Informace k přechodu na DVB-T2 jsou uvedeny na webu digict.cz, pomoc nabízí také divácké centrum České televize, a to na telefonním čísle 2 6113 6113 nebo na emailu info@ceskatelevize.cz.

Štítky