UVNITŘ TABULKA A MAPY POKRYTÍ – Oprávnění se týkají dokrývačů ve Středočeském a Plzeňském kraji, na nichž během listopadu skončí vysílání veřejnoprávního multiplexu 1 ve standardu DVB-T a ČT z nich dosud nevysílá v DVB-T2.

Vůbec prvních pět kmitočtů pro finální síť pozemní digitální televize nové generace DVB-T2 získala Česká televize od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Kmitočtové příděly se týkají lokalit, v nichž ČT šíří svůj veřejnoprávní multiplex ve standardu DVB-T, ale nespustila zde přechodovou síť DVB-T2 a neměla pro ni ani individuální oprávnění pro využívání kmitočtů. V těchto pěti lokalitách přitom ČT během listopadu vypne nebo již vypnula vysílání ve standardu DVB-T. Jedná se o Holoubkov a Strašice v Plzeňském kraji (zde již ČT vysílání ve standardu DVB-T ukončila 4. a 5. listopadu) a Kamýk nad Vltavou, Komárov a Zbiroh ve Středočeském kraji.

Ve všech těchto místech bude ČT přecházet na DVB-T2 „střihem“, tedy bez souběhu vysílání ve standardech DVB-T a DVB-T2. Například v Holoubkově nejprve vypnula multiplex 1 na kanálu 33, aby na stejném kanálu posléze spustila multiplex 21 ve standardu DVB-T2. Ke stejné operaci došlo o den později v blízkých Strašicích. Kmitočtové příděly pro multiplex 21 jsou platné do konce roku 2030, na rozdíl od individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů přechodové sítě 11, které mají omezenou platnost do 30. června 2020. Kmitočty pro finální sítě DVB-T2 získala od ČTÚ kromě České televize také společnost Digital Broadcasting pro svoji síť 24, která nahradí celoplošný multiplex 4 vysílající ve standardu DVB-T.

Mapy pokrytí prvních dokrývačů finální sítě 21 České televize (kliknutím obrázek zvětšíte):

Štítky