České Radiokomunikace již podobnou televizní stanici provozují ve svojí Regionální síti 8 a na internetu. Digital Broadcasting svůj program spustí dnes dopoledne okolo 11 hodiny.

Speciální televizní stanice „Televize přes anténu“, která bude informovat o přechodu na nový standard pozemního digitálního televizního vysílání DVB-T2 a připravuje ji společnost Digital Broadcasting, zahájí vysílání dnes v pozemní Regionální síti 7. Na dnešní tiskové konferenci ministerstva průmyslu a obchodu to řekl Radim Pařízek, jednatel Digital Broadcasting. Program bude obsahovat rady a tipy divákům, jak si zachovat bezplatný pozemní příjem televizního vysílání po vypnutí sítí ve standardu DVB-T. „S blížícímu se termíny přechodu na DVB-T2 připravujeme intenzivně výstavbu naší Vysílací sítě 24. V rámci informační kampaně v nejbližší době upravíme design našeho webu www.multiplex24.cz,“ dodal Pařízek.

Konkurenční České Radiokomunikace již před časem spustily vlastní informační kanál „Nalaďte se na DVB-T2“, který vysílá v pozemní Regionální síti 8 a na internetu. Zároveň připravily sérii videí s redaktorem Janem Tunou, v nichž vysvětlují, proč k přechodu na DVB-T2 dochází a co to divákům přinese. CRA rovněž provozují vlastní informační web www.dvbt2overeno.cz a jsou partnerem Televizního webu.

Štítky