Operátor sítě, společnost Digital Broadcasting, urychlí vypínání multiplexu 4 v Pardubickém kraji o jeden den, aby se termínově krylo se stejným krokem v Královéhradeckém kraji.

Nikoli 30. dubna 2020, ale o den dříve ukončí celoplošný multiplex 4 pozemní digitální vysílání ve standardu DVB-T v Pardubickém kraji. Operátor sítě, společnost Digital Broadcasting, tak sjednotí termín vypínání pro celé východní Čechy. V Královéhradeckém kraji je totiž vypínání multiplexu 4 naplánované na 29. duben 2020. V tento den se tak čtvrtá celoplošná síť DVB-T odmlčí jak v Královéhradeckém, tak i Pardubickém kraji. Televizníweb.cz o tom informoval Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů ve společnosti Digital Broadcasting.

AKTUÁLNÍ TERMÍNY VYPÍNÁNÍ VŠECH SÍTÍ DVB-T: Královéhradecký kraj a Pardubický kraj

29. dubna 2020 tak multiplex 4 ukončí vysílání hned na sedmi vysílačích a dokrývačích najednou. Půjde o lokality Hradec Králové – Chlum, Kutná Hora – rozhledna, Náchod – Dobrošov, Vrchlabí, Pardubice – Slatiňany, Ústí nad Orlicí – Andrlův Chlum a Svitavy – Hřebečov. O den dříve, tedy 28. dubna 2020, ukončí vysílání DVB-T další celoplošný multiplex 3 z dokrývače Svitavy – Kamenná Horka a o den později 30. dubna 2020 skončí vysílání veřejnoprávního multiplexu 1 na vysílačích Pardubice – Krásné, Svitavy – Kamenná Horka a Ústí nad Orlicí – Kubincův kopec. Pouze multiplex 2 bude vypínat svoje vysílání v Pardubickém kraji až koncem května 2020.

Štítky